Gönczi Dorka bemutatkozása
Varga Zsolt bemutatkozása

Az egész azzal kezdődött, találkoztunk 2008-ban. Mondhatnánk, ott és akkor már minden eldőlt: tudtuk, attól a pillanattól kezdve együtt csinálunk mindent. Azonos értékrend, hasonló világnézet, és persze humor, humor és humor. Olyan pillanatban találkoztunk, amikor mindkettőnk életében jelentős változások zajlottak. Történések, amelyekben a kettősünknek nem kevés próbát kellett kiállnia. Nehéz volt, de megismertük és megtapasztaltuk egymást, azóta pontosan tudjuk, számíthatunk egymásra.

Ma már egy családban élünk, egyben a klasszikus mozaikcsaládok közül, nevelve valakit, akit nem köt mindkettőnkhöz a természet. Azon túl, személyes tapasztalatunk van a válásban, a bírósági és ügyvédi eljárás gyakorlatában, vettünk már részt mediációs üléseken, nekünk is a saját hétköznapjainkban kellett megtanulnunk azt a kommunikációt, amely szükséges ahhoz, hogy egy mozaikcsalád összes résztvevője hosszú távon megnyugodjon, megbékéljen a változásokkal. Nem volt könnyű, de megérte a sok munka, az energia, és az álmatlan, végigbeszélgetett éjszakák.

Talán ezen tapasztalatok miatt is megtalálnak bennünket barátaink, kollégáink és néha még ismeretlenek is. Beszélnek magukról, az életükről, problémáikról. Sokaknak elmondtuk már, lehet békésebb, hosszútávra szóló megoldást találni, nem feltétlenül van szükség veszekedésekre, vagy éppen bosszúvággyal átitatott perekre. Sok esetben semmi másra nincs szükség, valaki segítsen észrevenni azt, két ember nem beszél annyira másról, mint ahogyan ez az első pillanatban tűnik. Mi tehát abban próbálunk segíteni, a két fél megértse egymást. A helyzetet persze maguknak kell megoldaniuk…